Arkkitehtuurimuseon avoimet ovet

Tiistai 12.6., 11.00-18.00 Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki, Suomi suomi, ruotsi, englanti Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseo tarjoaa Helsinki-päivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn kaikille museovieraille. Museon kirjasto, kirjakauppa ja arkisto palvelevat asiakkaita, tule juttelemaan rakennustaiteen historiasta asiantuntijoiden kanssa! Arkkitehtuurin oppimishuoneessa lapset ja nuoret voivat tutustua arkkitehtuurin löytölaatikkoon. Luvassa on aistikkaita kokemuksia ja oivaltamisen iloa koko perheelle.

Museon näyttelyihin on vapaa pääsy. Helsinki-päivänä museossa on avoinna kolme näyttelyä. Arkkitehtuurimme vuosikymmenet 1900-1970 -näyttelyssä kävijät voivat lukea tarinoita rakentamisen historiasta yhteiskunnallista taustaa vasten. Tule tarkastelemaan arkkitehtuurin tyylipiirteitä, teknisiä ratkaisuja ja materiaaleja. Samalla voit bongata vaikkapa Futuro-talon pienoismallin.

Museon isossa näyttelysalissa avataan Helsinki-päivänä Suomen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus 2018. Tule pohtimaan, mitä arkkitehtuurissa arvostetaan juuri nyt. Asiantuntijajuryn valitsemat kohteet esitellään valokuvin, piirustuksin ja pienoismallein, sekä erityisesti Katsausta varten tuotetulla videolla. Kohteet sijaitsevat Suomessa tai ne ovat suomalaisten arkkitehtien suunnittelemia ulkomaille. Katsauksen järjestävät Alvar Aalto -säätiö, Arkkitehtuurimuseo ja Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.

Museon pienessä näyttelysalissa avataan Helsinki-päivänä oppilastyönäyttely Urban Façades. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat ovat valmistaneet hienoja julkisivututkielmia Helsinkiin.

Tapahtuma on ilmainen. Tapahtuma on kaikille avoin ja toimii nonstop -periaatteella. Mukaan voi piipahtaa tuokioksi tai vaikka koko päiväksi. Museo kutsuu mukaan kaikki helsinkiläiset ja matkailijatkin!
Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki, Suomi Reittiohjeet
Esteetön sisäänkäynti museoon pihan puolelta, osoite Ullanlinnankatu 2-4.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi