Herttoniemen kartanon Helsinki-päivä – Maalla kaupungissa!

Tiistai 12.6., 09.00-14.00 Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki, Finland suomi ja ruotsi Stadin puutarhuri

Tervetuloa viettämään kesäistä Helsinki-päivää Herttoniemen kartanolle! Ohjelmasta löytyy tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille.

Tapahtuman kunniavieras näyttelijä-ravintoloitsija Satu Silvo avaa tapahtuman nostamalla Stadin ensimmäiset varhaisperunat klo 9. Knusbackan museokartanossa näet, miten maalla asuttiin ja eleltiin ennen vanhaan. Nuorimmat pääsevät ratsastamaan ponilla, ja koko perhe mahtuu köröttelemään Suomenhevosen rattaille. Jos vauhti huimaa, niin kenties rapsuttelet mieluummin lampaita tai kotkottelet kilvan kanojen kanssa? Varttuneemmille järjestetään villiyrttiretkiä, joissa tutustutaan luonnon antimiin ja niiden hyötykäyttöön. Staran kartanovastaava Pepita Palonen toimii oppaana puistokierroksilla, joissa tutustutaan kartanon ainutlaatuisen puutarhan historiaan ja nykypäivään. Puutarhurin työpajassa tapahtuman vieraat voivat kylvää itselleen auringonkukkia ja kysyä neuvoa puutarhanhoitoon.

Helsinki-päivänä kartanolla toimii useita ravintoloita ja kahviloita. Tapahtumassa on myös myynnissä suomenlampaanvillasta valmistettuja tuotteita. Tekemistä riittää kaiken ikäisille koko päiväksi, joten mukaan kannattaa ottaa myös oma piknik-kori ja viltti – ja pukeutua sään mukaisesti!

Tapahtuma on kaksikielinen (suomi/ruotsi).

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Stadin puutarhurin, Helsingin kaupungin, Herttoniemen kartanon, DOT rf:n, Maritorin ja Wanhan Myllyn kanssa.
Linnanrakentajantie 12, 00810 Helsinki, Finland Reittiohjeet
Osa alueesta on esteetön, osa alueesta on vaikeakulkuinen.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi