Maalla kaupungissa – Herttoniemen Kartanon Helsinki-päivä

Maanantai 12.6., klo 11-16 Linnanrakentajantie 12, Helsinki suomi, ruotsi Odlingsföreningen freelanceodlarna/ Stadin puutarhuri

Herttoniemen kartanolla Helsinki-päivää vietetään sadan vuoden takaisissa tunnelmissa. Suomen juhlavuoden kunniaksi historiallinen kartano herää henkiin ja paikka on täynnä elämää ja vipinää. Kartanonväellä on kesäkiireensä mutta kotieläimet nautiskelevat kaikessa rauhassa kesälaitumellaan. Satavuotias stadilainen teräsmies Torsten Liljeberg nostaa kartanon ensimmäiset varhaisperunat. Perheen pienimmät pääsevät köröttelemään Uuras-oriin rattailla. Varttuneemmille järjestetään villiyrttiretkiä, joissa tutustutaan luonnon antimiin ja niiden hyötykäyttöön. Staran kartanovastaava Pepita Palonen toimii oppaana kierroksilla, joilla tutustutaan kartanon ainutlaatuisen puutarhan historiaan ja nykypäivään. Puutarhurin työpajassa Helsinki-päivän vieraat voivat kylvää itselleen auringonkukkia ja kysyä neuvoa puutarhanhoitoon. Helsinki-päivänä kartanolla toimii useita ravintoloita ja kahviloita. Tekemistä riittää kaiken ikäisille koko päiväksi, mukaan kannattaa ottaa myös oma piknik-kori ja viltti!

Tapahtuma tuotetaan yhteistyössä Stadin puutarhurin, Helsingin kaupungin, Herttoniemen kartanon, DOT rf:n, Maritorin ja Wanhan Myllyn kanssa.

Saapuminen Herttoniemen kartanolle:
Johan Sederholmintie 3 (autolla saavuttaessa)
Linnanrakantajantie 12 (julkisilla, jalan, Herttoniemen metroasemalta)

Tapahtuma on kaksikielinen (suomi ja ruotsi).

Ohjelma:
Klo 11 Torsten Liljeberg (s. 1917) nostaa Stadin ensimmäiset varhaisperunat
Klo 12 Kiertokävely kartanon puistossa Pepita Palosen johdolla
Klo 13 Pientareelta lautaselle-villiyrttikävely
Klo 14 Kiertokävely kartanon puistossa Pepita Palosen johdolla
Klo 15 Pientareelta lautaselle-villiyrttikävely

Koko tapahtuman ajan kartanolla on kotieläinpiha, hevosajalua pienimmille sekä puutarhuri työpaja. Knusbacka gård -museossa on avoimet ovet.

Linnanrakentajantie 12, Helsinki Reittiohjeet
Tapahtumaan on esteetön pääsy mutta kyseessä on ulkoilmatapahtuma ja osa alueesta ei sovellu liikuntaesteisille.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi