Urban Façades -näyttelyn avajaiskeskustelu

Tiistai 12.6., 17.00-18.00 Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki, Suomi (Arkkitehtuurimuseo suomi, englanti Arkkitehtuurimuseo

Arkkitehtuurimuseossa avataan Helsinki-päivänä 12.6. opiskelijatyönäyttely Urban Façades. Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen opiskelijat ovat valmistaneet suurella pieteetillä julkisivututkielmia osoitteeseen Punanotkonkatu 2. Kyseessä on vanhan poliisiaseman toimistorakennus, jota parhaillaan puretaan uuden asuinrakennuksen tieltä. Näyttely ei ota kantaa uudisrakennuksen arkkitehtuuriin (Arkkitehdit NRT), vaan tarkoituksena on nostaa esiin yleistä keskustelua kaupunkikuvasta ja rakennustaiteen merkityksestä tämän päivän kovaa vauhtia muuttuvassa Helsingissä.

Arkkitehtuurimuseon näyttelysalista on ikkuna auki suoraan Punanotkonkadun rakennustyömaalle. Kesäkuussa vanha rakennus on jo väistynyt uuden tieltä ja uuden kerrostalon perustuksia kaivetaan. Helsinki-päivä on siis oiva hetki yhdessä tuumin keskustella arkkitehtuurin kokemisesta ja merkityksestä, rakennettu ympäristö on juuri se Helsinki jonka me kaikki tunnemme ja jaamme yhteisesti!

Näyttelyn avajaiskeskustelussa kello 17 panelisteina toimivat arkkitehdit Esa Ruskeapää ja Simon Mehringer. Myös Aalto-yliopiston arkkitehtuurin opiskeliljat ovat paikan päällä esittelemässä töitään yleisölle. Tapahtumaan kutsutaan mukaan Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon ystäväyhdistys Damy ry sekä Punavuoren ja Kaartinkaupungin kaupunginosayhdistyksiä. Keskustelu on avoin kaikille helsinkiläisille sekä kauempaakin saapuville vieraille.

Arkkitehtuurimuseo tarjoaa Helsinki-päivän kunniaksi ilmaisen sisäänpääsyn museoon kaikille!

Tapahtuma on ilmainen. Tapahtuma on kaikille avoin ja museo kutsuu mukaan kaikki helsinkiläiset!
Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki, Suomi (Arkkitehtuurimuseo Reittiohjeet
Esteetön sisäänkäynti museopihan puolelta, osoite Ullanlinnankatu 2-4.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi