Helsingforsdagen på Malms kulturhus

Onsdag 12.6., 15.00-18.00 Nedre Malms torg, 00700 Helsingfors, Finland finska Malms kulturhus, Helsingfors stad

Blommor, sol och fina saker att göra för alla åldrar.

Kl. 17 Ammuu-orkestern, med proffs inom musikpedagogik samt erfarna musikarrangörer och artister inom barnmusik. Det låter konstigt om Olssons gård: kon grymtar, hästen kacklar och farfar råmar! Barnmusikorkester Ammuu! behöver hjälp av fyndiga barn för att återställa ordningen på Olssons gård. På programmet står traditionella sånger, med de senaste och mest svängande arrangemangen. På Olssons Bonnagård används inte borstar och hinkar alltid för traditionella ändamål. Kom med och sjunga och spela – konserten passar även familjens minsta! Längd 45 min, lämplig för alla åldrar.

Kl. 15–17 Drömcafé med delikatesser och skojiga clowner! Hela familjens popup-evenemang där alla kan ta sig tid att leka, skoja med clowner och njuta av både exotiska och finska delikatesser. Clowner utan gränser-föreningen hjälper till exempel barn i krisområden, oavsett ras, ålder, religion, kultur eller social status.

Kl. 15–18 erbjuder konstprojektet Outomaa Malm i samarbete med den lokala fotogemenskapen Valotila en porträttstudio för Helsingfors-dagen. Vår fotograf tar ett unikt foto av dig i en intressant konstmiljö. Deltagandet är gratis och efter evenemanget skickar vi de behandlade bilderna till din e-post.

Kl. 16 Ojasta puroksi-dokumentärfilm, en berättelse om restaureringen av Stickelbackabäcken i Malm till Finlands kändaste öringbäck, berättad av bäckaktivist Juha Salonen. Dokumentären är framför allt en berättelse om hur en persons beslutsamhet kan åstadkomma förändringar i urban natur, och hur Stickelbackabäcken har samlat ett stort antal likasinnade. Produktion: Dan Öhman, Laavu Filmi. Längd 24 Min. Visningen arrangeras av Laavu Filmi och Stickelbackabäckens aktivister.

Kl. 15–18 verkstäder, plantering av blommor i samarbete med Malms bibliotek och Malms kulturhus

Nedre Malms torg, 00700 Helsingfors, Finland Vägbeskrivningar
Evenemanget är tillgängligt.

Dela

Dela denna länk till dina vänner