Hävikkipiknik

Keskiviikko 12.6., 12.00-16.00 Lapinlahdenpolku 8 D, 00180 Helsinki, Suomi Restaurant Loop / From Waste to Taste ry

Helsingin ekologisin piknik järjestetään osana Helsinki-päivän ohjelmaa!

Hävikkipiknik kerää ihmiset yhteen Lapinlahteen nauttimaan kaikkien yhteisestä Helsingistä ympäristöystävällisesti. Tapahtuman tavoitteena on, että piknikin eväät ovat kaupasta asiakseen hankittujen tuotteiden sijaan ylijäämätuotteita.

Herkuttelun ohella voit jakaa parhaat ruokahävikin vähentämiseen liittyvät ideasi ja reseptisi muiden osallistujien kanssa, osallistua Keru-yhteisöjääkaapin hävikkiruokavisaan ja saada vinkkejä kiertotalouden toteuttamiseen kotikeittiössä. Ohjelmassa on myös Only good things ry’n ohjaama hävikkityöpaja, jossa tehdään yhdessä käsitöitä hyödyntäen mm. hävikkikukkia ja kierrätysmateriaalia. Lapinlahden piha-alueella sijaitsevassa Ladossa järjestettävä työpaja on kaikille avoin ja toimii vapaaehtoisella maksulla. Klo 12-13 paikan päällä on Kukkaenkeli Tanja Lähteenaho, joka opastaa kukkakranssien ja -seppeleiden teossa, minkä jälkeen on vapaata askartelua – vain mielikuvitus on rajana.

Kaiva jääkaappisi, pakastimesi ja kuivakaappisi unohdetut, hävikkiuhan alla olevat tuotteet ja raaka-aineet esille ja valmista niistä piknikeväät. Tapahtumaan ovat tervetulleita yksityishenkilöt, yritykset, yhdistykset, joukkueet… ainoa vaatimus on, että olet valmis nauttimaan hävikkieväitä tai hävikkiraaka-aineista valmistettuja nautittavia – tärkeintä on, että olet ennakkoluuloton ja kokeilunhaluinen hävikkiruoan suhteen sekä valmis nauttimaan hävikkieväitä.

Hävikkiruokaravintola Loop tarjoaa tapahtumaan osallistuville piknikeväiksi yhteistyökumppaneilta saatuja ylijäämätuotteita, kuten jäätelöä ja riisikakkuja. Lisäksi Loop myy valmiiksi koottuja piknikkoreja, joiden sisältö on kasattu ja valmistettu hävikkituotteista. Korin tarjontaa ei tiedetä etukäteen vaan se on yllätys sekä tarjoajalle että tuotteen saajalle.

Tapahtuman järjestää From Waste to Taste ry ja Hävikkiruokaravintola Loop yhteistyössä Keru-yhteisöjääkaapin ja Only Good Things ry:n kanssa. Katso lisää ja seuraa tapahtuman tiedotusta Facebookissa: https://www.facebook.com/events/2289248067956350/

Lapinlahdenpolku 8 D, 00180 Helsinki, Suomi Reittiohjeet
Tapahtuma on vain osittain esteetön.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi