Helsinki-päivä HAMissa

Keskiviikko 12.6., 11.00-19.00 Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki, Suomi HAM Helsingin taidemuseo

Helsinki-päivä HAMissa

Klo 11–19 Tölöläbin äänimaisema kommentoi Paweł Althamerin veistoksia taidemuseon toisessa kerroksessa.

Klo 12–16 Todellisuusmatkat
Mistä todellisuudesta tulet? Mitä haluat löytää?
Astu kultaiseen bussiin, joka vie sinut haluamaasi todellisuuteen. Oppainasi toimivat Todellisuuden tutkimuskeskuksen Utopiakonsultit. Todellisuusmatkojen kesto on 10–15 min, ja esitys tapahtuu yhdelle ihmiselle kerrallaan Paweł Althamerin kultaisessa bussissa nimeltä Dreamer, joka löytyy museon edestä Pohjoisen Rautatiekadun uloskäynnin vierestä. Todellisuusmatkalle otetaan asiakkaita saapumisjärjestyksessä.

Klo 13-16 Nonstop-sarjakuvatyöpaja HAM-pajassa, kaikenikäisille, alle 10-vuotiaat aikuisen seurassa.

Klo 14 ja 15 Tanssija Ken Main buto-esitys
Kansainvälisesti tunnustettu buto-mestari Ken Mai on tanssinut yli 30 vuotta. Hänen zen-filosofiasta ammentavat teoksensa elävät vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Ken Main tanssiteokset tapahtuvat Paweł Althamerin hiljaisessa installaatiossa Uusi teos.

Klo 16 Tölöläbin musiikkiesitys
Tölöläb on vuonna 2014 perustettu elektronisen musiikin yhtye, joka tunnetaan ennakkoluulottomasta lähestymistavastaan kaikkea musiikkia kohtaan. Tölöläbin soitossa yhdistyvät puupuhaltimet, improvisaatiot ja elektroniikka.

Klo 16–18 Ajelu kultaisella bussilla taiteilijoiden kanssa
Paweł Althamerin liikkuva teos Dreamer vierailee Helsingissä muutaman kerran näyttelyn aikana. Yleisöllä on mahdollisuus astua mukaan bussiin matkalle ei minnekään, ennalta arvaamattomille reiteille. Matkalla oppaina toimivat taiteilijat Kaisa Salmi, Vappu Rossi ja Otto Karvonen. (etukäteisilmoittautuminen hamvaraukset@hel.fi)

Klo 17 Toimittaja Minna Joenniemi haastattelee Hanna-Reetta Schreckiä ja Camilla Granbackaa. Schreck on kirjoittanut Ellen Thesleffistä kirjan Minä maalaan kuin Jumala ja kuratoinut samannimisen näyttelyn HAMiin. Granbacka on kuratoinut Villa Gyllenbergissä olevan Sigrid Schaumanin näyttelyn, ja kirjoittanut taiteilijasta kirjan Taide ja tunteet. Sigrid Schaumanin elämä. Kirjailijat signeeraavat teoksiaan keskustelun jälkeen.

Ilmanainen sisäänpääsy taidemuseon kaikkiin näyttelyihin koko Helsinki-päivän ajan.

HAMin näyttelyt ja tapahtumat ovat kaikille ilmaisia koko Helsinki-päivän ajan.
Eteläinen Rautatiekatu 8, 00100 Helsinki, Suomi Reittiohjeet
Tapahtuma on esteetön.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi