Paratiisin salaisuus: Birger Kaipiaisen Paratiisi-kuvion 50-vuotisjuhlanäyttely

Keskiviikko 12.6., 17.00-19.00 Hämeentie 135, 00560 Helsinki, Suomi Esitykset ovat suomenkielisiä Arabian taideosastoyhdistys ry

Minkälainen salaisuus kätkeytyy tämän päivän Paratiisiin? Kesäkuussa 2019 avautuvassa Paratiisin salaisuus -näyttelyssä Iittala & Arabia Muotoilukeskuksessa Arabian taideosastoyhdistys ry:n taiteilijat sekä joukko kutsuttuja suomalaisia taiteilijoita inspiroituvat professori Birger Kaipiaisen klassikkokoristeesta. Taiteilijat luovat näyttelyyn tulkintoja paratiisista ja paljastavat oman salaisuutensa suhteessa Paratiisiin.

Arabian taideosastoyhdistyksen taiteilijoita ovat professorit Heljä Liukko-Sundström ja Heikki Orvola, Kati Tuominen-Niittylä, Fujiwo Ishimoto, Pekka Paikkari, Kristina Riska, Heini Riitahuhta, Kim Simonsson ja Jasmin Anoschkin. Näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat Johanna Rytkölä, Matti Pikkujämsä, Markku Salo, Inka Kivalo, Emma Helle ja Tommi Toija. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Hanni Koroma.

Birger Kaipiainen ja Paratiisi
¨Birger Kaipiaisen taiteellinen ilmaisu ja sen syvyys on enemmän kuin kuvat ja esineet ensi-silmäykseltä antavat ymmärtää. Kukat, eläimet ja maisemat tuntuvat elävän omaa elämäänsä ja aikaansa. Birger Kaipiaisen teoksissa esiintyvät kellot näyttävät aina aikaa, jossa viisarit ovat pysähtyneet varttia yli kaksitoista. Salaisuus tuntuu verhoavan koko Kaipiaisen tuotantoa. Teolliseen tuotantoon suunniteltu Paratiisi-koristekin on olennainen osa hänen taidettaan. Saumattomasti Kaipiaisen muuhun tuotantoon sopivassa Paratiisissa on sommitelma outoja hedelmiä, jotka kaikki näyttävät olevan yhden ja saman kasvin osia. Huolimatta epäsovinnaisuudesta ja outoudesta, Paratiisi on saavuttanut ihmisten hyväksynnän ja siitä on tullut osa suomalaisten kattauksia ja juhlapöytää¨ kertoo Pekka Paikkari, Arabian taideosastoyhdistyksen pj.

Näyttelyn avajaiset järjestetään 12.6.2019 kello 17.00 – 19.00 ja näyttely jatkuu aina elokuun loppuun saakka. Avajaisissa on paikalla taiteilijoita kertomassa teoksistaan.

Paratiisin salaisuus -näyttelyssä julkistetaan Fujiwo Ishimoton teokset, Appelsiini. Teokset ovat osa Arabian taideosaston Art Collection -piensarjakokoelmaa.

Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita. Tilaan mahtuu kerralla noin 200 henkilöä. Myös taideosaston ovet ovat avoinna avajaisten ajan. Käytävätilaan pääsee tutustumaan pienemmissä ryhmissä kerrallaan.
Hämeentie 135, 00560 Helsinki, Suomi Reittiohjeet
Tapahtuma on esteetön. Esteetön sisäänpääsy pääovesta luiskaa pitkin sisääntuloaulan hisseille. Hissillä ylös 8 kerrokseen, josta esteetön pääsy näyttelytilaan.

Jaa

Jaa tämä linkki ystävillesi